Kavinė „Pasagėlė“

Kulinarinis paveldas

Kviečiame apsilankyti kavinėje ,,Pasagėlė" ir paragauti lietuviškų patiekalų. Taip pat kviečiame dalyvauti maisto edukacinėse programose ir vyno degustacijose.
Bulvinių patiekalų programa: Kulinarinio paveldo kelionė
Kviečiame Jus dalyvauti Bulvinių patiekalų programoje, unikalioje kulinarinėje kelionėje, kuri atskleis lietuviškos virtuvės paslaptis ir mūsų protėvių tradicijas. Tai išskirtinė patirtis, skirta tiek lietuviams, tiek užsienio svečiams, norintiems pažinti Lietuvos kulinarinį paveldą ir pasimėgauti tradiciniais bulviniais patiekalais.
Mėsiškų patiekalų programa: Kulinarinio paveldo skoniai
Atraskite Lietuvos kulinarinio paveldo lobyną su Mėsiškų patiekalų programa – tai ypatinga kelionė į senovės lietuviškos virtuvės pasaulį, kur dominuoja mėsos patiekalai, perduoti iš kartos į kartą. Ši programa ne tik atskleidžia mūsų protėvių gastronomijos tradicijas, bet ir suteikia galimybę paragauti autentiškų, pagal senovinius receptus paruoštų patiekalų.
Vyno ,,Voruta“ degustacijos. Kviečiame jus dalyvauti „Voruta“ vynų degustavimo programose, kurių metu galėsite atrasti lietuviško vyno subtilybes ir pasimėgauti skonių harmonija. Renginnių metu pristatysime skirtingus „Voruta“ vynus, dalinsimės jų istorijomis ir skoninėmis savybėmis.

 

Paslaugos

Lietuvių virtuvę bei nuo jos neatsiejamus papročius su artimųjų ar draugų kompanija siūlome smagiai pažinti „Pasagėlės“ klėtyje! Pasiūlysime tik Jums skirtą vakaronę apie didžiųjų metų švenčių ar krikštynų ir vestuvių tradicijas. Smagiai su bičiuliais išmokite gaminti bulvių bei mėsos patiekalus.

Kiekvieną tokį renginį veda savo amato meistrai. Tik dvejus metus veikiančioje klėtyje traukos centru yra liaudies meistrų pastatyta duonkepė krosnis. Jai sunaudota net trys tonos akmenų ir plytų, tad įkaitintoje duonkepėje karščio pakanka daugiau nei parą! Spėjame ir duoną iškepti, ir giles paskrudinti….

Lietuvos gastronominio paveldo pažinimas

Mėsos ruošimas – tikro vyro pareiga!
Bulvių valgių ruošimas
Sūris senovėje ir dabar

Degustacijos „Pasagėlės“ vyno rūsyje

Lietuva nebėra vyno kultūros provincija. Vis daugiau žmonių išmano kaip tinkamai rinktis ir mėgautis vynu bei šias žinias tobulina kasmet. Džiaugiamės, kad Anykščius Lietuvos vyno žemėlapyje galima žymėti ne vien kaip lietuviško vyno gamybos širdį. Norėdami neįpareigojančiai ar rimtai degustuoti, suprasti viso pasaulio šalių vyną nebeturite keliauti į Vilnių ar Kauną. Vyno pasaulio spalvas, kvapus, skonį ir istorijas atrasite apsilankę „Pasagėlės“ vyno rūsyje, greta Anykščių esančiuose Niūronyse.

„Pasagėlės“ vyno rūsys: senoviškas, modernus, vienintelis
Nors buvęs prienamas ne visiems, vynas jau senai gertas Lietuvos dvaruose ir salonuose. Jam skirtų rūsių iki šiol yra visuose Lietuvos kampeliuose. Tiesa, senovėje Lietuvoje statyti vyno rūsiai dabar retai gali būti atverti visuomenei, nes net neturėjo būti pritaikyti svečių lankymuisi. Šių laikų statybos rūsiai kitokie, juose ne tik sukuriama tinkama aplinka vynui, bet ir smagu būti… jei esate pakviestas, nes tokius sau privačiose rezidencijose statosi galintys tą leisti vyno žinovai.

„Pasagėlės“ vyno rūsyje verta apsilankyti, nes jame suderinti regis nesuderinami dalykai. Keletą metų kalvos šlaite triūsė meistrai, išsaugoję dabar retas žinias kaip dedant plytą prie plytos sukurti arkas, galinčias atlaikyti virš jų esantį storiausią grunto sluoksnį! Laiko patikrintos amžiaus senumo plytos bei lauko granitas darniai sugulė šalia ir mes tikime, kad tvirtai laikys ateinančių amžių išbandymus.
Skirtingai nuo senųjų dvarų, „Pasagėlės“ rūsys parengtas surengti nemažas šventiškas užstales, o jam jaukumo suteikia net senojoje Europoje retai matomi aukšti skliautai. Kalvio darbo kaltiniai šviestuvai atrodo tarsi įskiepyti į plytas ir granitą.

Tai ypač patogi vieta pobūviams, nes vasaros karščių metu nesijausite blogai su šventiniais rūbais, nes būsite vėsinami sienų vėsos. Gilumoje esantis milžiniškas atviros liepsnos ugniakuras tiks ne vien rudens ar žiemos vakarams, bet ir patiekalams ruošti. Damoms nereikės ilgai ieškoti vietos, kur diskretiškai galima pasidažyti lūpas, o patiekalai bematant pasieks Jūsų stalą iš čia pat paslėptos virtuvės!
Mes pasistengėme sujungti viską kas geriausio senuose ir moderniuose vynuo rūsiuose. Savo darbo neslepiame, o Jus kviečiame ateiti. Mūsų kamščiatraukiai jau paruošti, o taurės išblizgintos…

Vynas, vynas, vynas
Pobūvio metu ar kitu tinkamu laiku galite užsisakyti vyno degustaciją. Galima Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacija arba Pasaulio šalių vyno degustacija.

„Pasagėlės“ vyno rūsio šeimininkė Laima Vasiliauskienė papasakos apie Anykščių krašte gaminamą vaisių vyną. Kitų kraštų vyno pramoginės degustacijos vedėjas – Gintautas Jašinskas, turintis 20 metų patirtį.
Degustacijos gali būti rengiamos grupėms nuo 10 lankytojų, optimaliausias sąlygas galime pasiūlyti 20 – 30 svečių grupėms. Pageidaujantiems vyno degustaciją galime derinti su tradicijų ar lietuviškų patiekalų, kulinarinio paveldo programomis,ar sudaryti jūsų pageidaujamą valgiaraštį.

 

Atsiliepimai

Komentuoti
  • Ar
    Arvydas ir Sigita
    2025-03-07

    Lankėmės jau ne pirmą kartą - skanus maistas ir malonus aptarnavimas. Ačiū.

  • Jūratė
    2024-08-04

    Lankėmės prieš tris dienas ,,Arklio muziejaus " teritorijoje. Labai patiko. Išalkome ir užėjome į ,,Pasagėlę". Labai skanus maistas ir įvairus meniu. Vaikams taip pat patiko. Puikus aptarnavimas. Visada žinosime kur papietauti. Ačiū!

  • Jo
    Jolanta
    2024-07-02

    Buvau nustebinta,šiltu maloniu aptarnavimu,dėmesys ir geras žodis klientui man svarbus,toks platus meniu pasirinkimas,nustebino…Labai skaniai su vyru papietavome ir tikrai žinome kad sugrįšime pas,Jus!

  • St
    Stasė
    2024-06-08

    Labai ačiū už gerą aptarnavimą ir skanius cepelinus

  • ACg8ocKMJ5Q0Y88tlAIiwawqlbYhXrQknkhc4aPrKyyYN4qusL0_s96-c
    Olesia Fedotova
    2024-03-10

    Ne pirmą kartą lankomas, labai skanus patiekalai , maloni padavėja

  • Ma
    Marija
    2022-06-28

    Atvykome su šeima, laukėme 20 min niekas net nesiruošė prie mūsų prieiti, patys atsinešėmė meniu, patys prie baro užsisakėme gėrimus. Galiausiai neapsikentėme padavėjos lėtumu ir išėjome nieko nepešę. Kartu su mumis išėjo dar dvi šeimos.

  • asid_10211999555184719_height_800_width_800_ext_1570078017_hash_aequxd_y5bcc6qyb
    Jonas Balkevičius
    2019-09-03

    Vakar su svečiais iš Vokietijos labai skaniai ir greitai papietavome "Pasagėlėje".Malonų įspūdį paliko greita it vijurkas oficiantė Irma.

  • La
    Laima
    2019-07-02

    Bulviniai blynai nepatiko, kieti, kaip akmuo ir net formą nepanašūs į bulvinius blynus. Padavėjos klausiau, padažo sudėties, nepasakė, kad yra česnako. Aš česnako nevartoju, tai net supykino. Gira skani.

 VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras