Degustacijos „Pasagėlės“ vyno rūsyje
Lietuva nebėra vyno kultūros provincija. Vis daugiau žmonių išmano kaip tinkamai rinktis ir mėgautis vynu bei šias žinias tobulina kasmet. Džiaugiamės, kad Anykščius Lietuvos vyno žemėlapyje galima žymėti ne vien kaip lietuviško vyno gamybos širdį. Norėdami neįpareigojančiai ar rimtai degustuoti, suprasti viso pasaulio šalių vyną nebeturite keliauti į Vilnių ar Kauną. Vyno pasaulio spalvas, kvapus, skonį ir istorijas atrasite apsilankę „Pasagėlės“ vyno rūsyje, greta Anykščių esančiuose Niūronyse.
„Pasagėlės“ vyno rūsys: senoviškas, modernus, vienintelis
Nors buvęs prienamas ne visiems, vynas jau senai gertas Lietuvos dvaruose ir salonuose. Jam skirtų rūsių iki šiol yra visuose Lietuvos kampeliuose. Tiesa, senovėje Lietuvoje statyti vyno rūsiai dabar retai gali būti atverti visuomenei, nes net neturėjo būti pritaikyti svečių lankymuisi. Šių laikų statybos rūsiai kitokie, juose ne tik sukuriama tinkama aplinka vynui, bet ir smagu būti… jei esate pakviestas, nes tokius sau privačiose rezidencijose statosi galintys tą leisti vyno žinovai.
„Pasagėlės“ vyno rūsyje verta apsilankyti, nes jame suderinti regis nesuderinami dalykai. Keletą metų kalvos šlaite triūsė meistrai, išsaugoję dabar retas žinias kaip dedant plytą prie plytos sukurti arkas, galinčias atlaikyti virš jų esantį storiausią grunto sluoksnį! Laiko patikrintos amžiaus senumo plytos bei lauko granitas darniai sugulė šalia ir mes tikime, kad tvirtai laikys ateinančių amžių išbandymus.
Skirtingai nuo senųjų dvarų, „Pasagėlės“ rūsys parengtas surengti nemažas šventiškas užstales, o jam jaukumo suteikia net senojoje Europoje retai matomi aukšti skliautai. Kalvio darbo kaltiniai šviestuvai atrodo tarsi įskiepyti į plytas ir granitą.
Tai ypač patogi vieta pobūviams, nes vasaros karščių metu nesijausite blogai su šventiniais rūbais, nes būsite vėsinami sienų vėsos. Gilumoje esantis milžiniškas atviros liepsnos ugniakuras tiks ne vien rudens ar žiemos vakarams, bet ir patiekalams ruošti. Damoms nereikės ilgai ieškoti vietos, kur diskretiškai galima pasidažyti lūpas, o patiekalai bematant pasieks Jūsų stalą iš čia pat paslėptos virtuvės!
Mes pasistengėme sujungti viską kas geriausio senuose ir moderniuose vynuo rūsiuose. Savo darbo neslepiame, o Jus kviečiame ateiti. Mūsų kamščiatraukiai jau paruošti, o taurės išblizgintos…
Vynas, vynas, vynas
Pobūvio metu ar kitu tinkamu laiku galite užsisakyti vyno degustaciją. Galima Anykščių krašte gaminto „Voruta“ vyno degustacija arba Pasaulio šalių vyno degustacija.
„Pasagėlės“ vyno rūsio šeimininkė Laima Vasiliauskienė papasakos apie Anykščių krašte gaminamą vaisių vyną. Kitų kraštų vyno pramoginės degustacijos vedėjas – Gintautas Jašinskas, turintis 20 metų patirtį.
Degustacijos gali būti rengiamos grupėms nuo 10 lankytojų, optimaliausias sąlygas galime pasiūlyti 20 – 30 svečių grupėms. Pageidaujantiems vyno degustaciją galime derinti su tradicijų ar lietuviškų patiekalų, kulinarinio paveldo programomis,ar sudaryti jūsų pageidaujamą valgiaraštį.
Lankėmės jau ne pirmą kartą - skanus maistas ir malonus aptarnavimas. Ačiū.
Lankėmės prieš tris dienas ,,Arklio muziejaus " teritorijoje. Labai patiko. Išalkome ir užėjome į ,,Pasagėlę". Labai skanus maistas ir įvairus meniu. Vaikams taip pat patiko. Puikus aptarnavimas. Visada žinosime kur papietauti. Ačiū!
Buvau nustebinta,šiltu maloniu aptarnavimu,dėmesys ir geras žodis klientui man svarbus,toks platus meniu pasirinkimas,nustebino…Labai skaniai su vyru papietavome ir tikrai žinome kad sugrįšime pas,Jus!
Labai ačiū už gerą aptarnavimą ir skanius cepelinus
Ne pirmą kartą lankomas, labai skanus patiekalai , maloni padavėja
Atvykome su šeima, laukėme 20 min niekas net nesiruošė prie mūsų prieiti, patys atsinešėmė meniu, patys prie baro užsisakėme gėrimus. Galiausiai neapsikentėme padavėjos lėtumu ir išėjome nieko nepešę. Kartu su mumis išėjo dar dvi šeimos.
Vakar su svečiais iš Vokietijos labai skaniai ir greitai papietavome "Pasagėlėje".Malonų įspūdį paliko greita it vijurkas oficiantė Irma.
Bulviniai blynai nepatiko, kieti, kaip akmuo ir net formą nepanašūs į bulvinius blynus. Padavėjos klausiau, padažo sudėties, nepasakė, kad yra česnako. Aš česnako nevartoju, tai net supykino. Gira skani.