Prie pat Anykščių, Niuronyse, greta „Arklio muziejaus“, esanti „Pasagėlė“ keitėsi kasmet. Mes čia ne apie mūsų sodybos akmenis, apaugančius samanomis ir atrodančius tarsi buvusius čia šimtus metų…
Per laiką, trumpesnį nei būtiną, kad pirmokėlis taptų abiturientu, nustojome būti tiesiog dar viena užmiesčio užeiga. Jau porą metų veikia „Pasagėlės“ amatų klėtis, birželį atidarysime autentišką vyno rūsį, bet svarbiausi „Pasagėlės“ pokyčiai pradėti tyliai…
Žiemos viduryje pradėję naujus metus Jums ir sau juos paskelbėme naujaisiais „Pasagėlės“ skonio metais! Išleisdami naują meniu pažadame, kad nuo šiol „Pasagėlės“ svečius vaišinsime laikydamiesi šių principų:
Atsisakome beveik visų tradicinei ar moderniai lietuviškai virtuvei svetimų produktų,
Vengiame „fabrikinių“ pagardų naudojimo, juos kuo dažniau pakeičiam savo augintais prieskoniais ir daržo gėrybėmis. Netikite? Savo daržą parodysime ir pas ūkininką nuvešime.
Pažadame, kad lėčiau, bet sąžiningai, tik po užsakymo paruošim pagrindinius patiekalus.
Sezoninius patiekalus gaminam tik iš šviežių produktų, laukdami geriausio meto,
Žadame į meniu įrašyti specialius pasninko valgius, autentiškus senuosius valgius ir įvairius, tikrai lietuviškus gardėsius.
Visą svečių aptarnavimą bei maisto ruošimą stengiamės prižiūrėti, tarsi darytumėme sau. Kitaip ir negali būti, nes „Pasagėlėje“ dirba daug vienos šeimos narių!
Pavasario sezono metu siūlome ragauti skerstuvių šaltieną, kraujinius vėdarus, marinuotus kelmučius su karštomis bulvėmis. Nustebsite paragavę sočios „dvigubo stiprumo“ ežero žuvies žuvienės! Ežero žuviai atiduosime pagarbą iš jos gamindami kukulius, kotletus ir kepsnius. Desertui pasiūlysime dažniausiai tik namų virtuvėje gaminamą obuolių sūrį ar saldžiuosius morkų traškučius.
Nuo šiol pas mus neberasite „fabrikinių“ arbatų, o siūlysime ką mums duoda „Pasagėlę“ supanti švari gamta. Mūsų daržuose augintų ar pačių rankomis pievose bei miškuose nuskintų kmynų, čiobrelių, mėtų, liepžiedžių, džiovintų vaisių ir uogų arbatos – sveikas ir išmintingas pasirinkimas.
„Pasagėlėje“ galite paragauti reto tradicinio gėrimo – gilių kavos. Mes patys surinktas giles sumalame ir duonkepėje krosnyje skrudiname visą dieną.
„Pasagėlė“ visada stengėsi daryti tai kas geriausiai mums pavyksta – maitinti svečius! Tačiau mes siūlome daugiau paslaugų! „Pasagėlės“ krautuvėlėje gausite įvairiausių namų gamybos delikatesų ir žolelių arbatų!
Aptarnaujame pobūvius Jūsų pasirinktoje vietoje, galime apgyvendinti apylinkes apžiūrėti panorusius svečius bei grupei pasiūlyti dviračių nuomos paslaugas.
Susisiekite su mumis, mes džiaugsimės galėdami Jums padėti.
Lankėmės prieš tris dienas ,,Arklio muziejaus " teritorijoje. Labai patiko. Išalkome ir užėjome į ,,Pasagėlę". Labai skanus maistas ir įvairus meniu. Vaikams taip pat patiko. Puikus aptarnavimas. Visada žinosime kur papietauti. Ačiū!
Buvau nustebinta,šiltu maloniu aptarnavimu,dėmesys ir geras žodis klientui man svarbus,toks platus meniu pasirinkimas,nustebino…Labai skaniai su vyru papietavome ir tikrai žinome kad sugrįšime pas,Jus!
Labai ačiū už gerą aptarnavimą ir skanius cepelinus
Ne pirmą kartą lankomas, labai skanus patiekalai , maloni padavėja
Atvykome su šeima, laukėme 20 min niekas net nesiruošė prie mūsų prieiti, patys atsinešėmė meniu, patys prie baro užsisakėme gėrimus. Galiausiai neapsikentėme padavėjos lėtumu ir išėjome nieko nepešę. Kartu su mumis išėjo dar dvi šeimos.
Vakar su svečiais iš Vokietijos labai skaniai ir greitai papietavome "Pasagėlėje".Malonų įspūdį paliko greita it vijurkas oficiantė Irma.
Bulviniai blynai nepatiko, kieti, kaip akmuo ir net formą nepanašūs į bulvinius blynus. Padavėjos klausiau, padažo sudėties, nepasakė, kad yra česnako. Aš česnako nevartoju, tai net supykino. Gira skani.