VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Ansamblio „Sonum Brass Ensemble“ koncertą

Koncertai

Maloniai kviečiame į varinių pučiamųjų instrumentų ansamblio „Sonum Brass Ensemble“ koncertą, vyksiantį birželio 27 d. (ketvirtadienį) 17:30 val. Angelų muziejuje (Vilniaus g. 11, Anykščiai)

Egidijus Stanelis – voltorna
Jonasz Rudolf Dziuba – trimitas
Aretas Baranauskas – trimitas
Valentas Marozas – trombonas
Sergijus Kirsenka – tūba

Programoje skambės H. Purcell, A. Vivaldi, J. S. Bach, J. Koetsier, J. Juozapaitis ir kt.

Bilieto kaina:
Suaugusiems – 10 Eur
Mokiniams, pensininkams, asmenims su negalia – 5 Eur

Ansamblis susikūrė 2013 metais. Ansamblio pavadinimas kildinamas iš lotynų kalbos žodžio sonus – garsas, tonas, skambesys. Netradicinės sudėties ansamblio repertuare – daugiausia lietuvių kompozitorių kūriniai, sukurti išskirtinai šiam kolektyvui.

Idėja suburti ansamblį iš trijų varinių pučiamųjų instrumentų kilo tūbininkui Sergijui Kirsenkai. Jau kelis dešimtmečius jo dėka ir iniciatyva lietuviškas tūbos repertuaras vis pasipildo naujais kūriniais.

Daugelį metų grodamas Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre ir nuolat dalyvaudamas šiuolaikinės muzikos projektuose, S. Kirsenka ieško naujų kūrybinių kontekstų savo instrumentui – tiek solinių, tiek ir kamerinių. Taip radosi ir „Sonum Brass Trio“ – Sergijus Kirsenka pasikvietė bendraminčius muzikantus, kurie būtų pasiruošę techniniams iššūkiams, atliekant šiuolaikinę muziką, ir turėtų pakankamai entuziazmo begalinėms repeticijoms, kurių dažnai prireikia siekiant geros kokybės atlikimo.

Anot ansamblio narių, maža kamerinė sudėtis turi savo pliusų – kiekvienas instrumentas gali ryškiau pademonstruoti savo galimybes, tačiau kartu tai ir iššūkis kompozitoriams – ne kiekvienas ryžtasi sukurti kūrinį tokiai neįprastai sudėčiai. Pirmieji kūriniai buvo užsakyti ir sukurti ansamblio dalyvavimui „Druskomanijos“ festivalyje 2013 m. Su kiekvienais metais kūrinių vis gausėjo.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/sonumbrasstrio