VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

„Ant rašytojų kalnelio“: Gediminas Storpirštis su programa „Trys mūzos“

Susitikimai

Kultūros festivalio „Purpurinis vakaras“ programoje po kelių metų pertraukos - dainuojantis aktorius, vienas iš festivalio sumanytojų, bardas Gediminas Storpirštis.
2024 m. rugpjūčio 24 d. 16 val. tradiciniame renginyje „Ant rašytojų kalnelio“ - šalia Anykščių Antano Baranausko – Antano Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus - žinomas bardas kvies pasiklausyti naujų dainų bei skaitys savo ir kitų poetų kurtas eiles, programoje „Trys mūzos“. Neregėtas aktoriaus amplua – monologai iš teatro gyvenimo – ne vieną privers nusišypsoti ir supažindins su netikėtomis istorijomis. Taigi vienoje programoje puikiai derės muzika, teatras ir poezija.
Gediminas Storpirštis – žinomas teatro ir kino aktorius, dainuojamosios poezijos koncertų organizatorius ir dalyvis. Gimė 1961 metų balandžio 26 d. Vilniuje. 1984 baigė Lietuvos konservatorijoje, (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorinio meistriškumo studijas (vad. A.Savickaitė, F.Jakšys, R.Vaidotas) ir nuo to laiko yra Valstybinio jaunimo teatro aktorius. Jis ne tik vaidina spektakliuose, bet ir kuria jiems muziką. G.Storpirštis daug dirba su jaunimu, nuo 1985 m. yra teatro studijos „Elementorius“ vadovas.
Renginys nemokamas.