VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Festivalis vaikams po atviru dangumi "Nuotykiai tęsiasi"

Festivaliai

Festivalis vaikams po atviru dangumi "Nuotykiai tęsiasi" šiemet vyks jau šeštą kartą. Birželio 15 d. vaikus iki 12 metų, jų šeimos narius ir keturkojus draugus kviečiame į renginius, kurie vyks Anykščių miesto parke, Anykščių rajono viešojoje bibliotekoje, Anykščių kultūros centre, Istorijų dvarelyje:

Mažiausių skaitytojų erdvę "Knygų startas", kurioje smagius užsiėmimus ves aktorė Gintarė Latvėnaitė ir poetė Indrė Pliuškytė-Zalieckienė.

Jaunųjų gamtininkų erdvę, kurioje susitiksite su žmonėmis, tyrinėjančiais vabzdžius, grybus ir paukščius!

Literatūros dirbtuvių erdvę, kurioje drauge su garsiais šių dienų vaikų literatūros autoriais ir autorėmis iš Lietuvos ir Latvijos atrasite savo kūrybines galias. Erdvėje sutiksite vieną garsiausių knygų apie gamtą autorių Selemoną Paltanavičių, knygos „Tėtis ir šuo“ autorę Laurą Vinogradovą, knygos „Saulė – dangaus karalienė“ iliustruotoją Anete Bajāre-Babčuka ir kitus.

Kūrybinių dirbtuvių erdvę, kurioje kursite su Anykščių menų inkubatoriaus-menų studijos rezidente Monika Tekutiene bei Eco buto kūrėjais Simona ir Pauliumi.

Kitas literatūrines erdves ir pramogas - rašytoja Živilė Labutė kvies susipažinti su savo knygomis ir jų veikėja Gudriąja lape, rašytoja Jurga Vilė ir iliustruotoja Agnė Nananai įkurdins Kašalotų radijo studiją, o Kaniterapijos asociacija kvies į šuniukų literatų erdvę. Be to, žaisime patirsime ukrainiečių rašytojos ir iliustruotojos kurtas trumpas pasakaites ir žaisime...pinbolą, kurį mums padovanojo estų rašytojas Anti Saar.

Tradiciškai kviesime į teatro menininkų pasirodymus bei animacinių filmų peržiūras.

Per festivalį galima bus įsigyti pristatomų knygų.

Festivalio programos ieškokite www.literaturosfestivalis.lt arba https://www.facebook.com/nuotykiaitesiasi jau netrukus.

Bilietai ir kita svarbi informacija

Įėjimas į festivalį mokamas. Bilietų kainos:

10 eurų vienam žmogui visai festivalio dienai į visus tos dienos renginius. Šiuos bilietus įsigysite čia https://tickets.paysera.com/.../festivalis-nuotykiai...

30 eurų keturių asmenų šeimos bilietas visai festivalio dienai į visus tos dienos renginius. Šeimos bilietus įsigysite čia https://tickets.paysera.com/.../festivalis-nuotykiai...

NEMOKAMAI festivalyje gali apsilankyti:

Visi Anykščių miesto ir rajono gyventojai, pateikę Anykštėno kortelę arba gyvenamosios vietos Anykščių rajone deklaravimo dokumentą.

Žmonės iki 2 metų ir vyresni nei 60 metų.

Bet kurio amžiaus negalią turintys asmenys, arba turintys specialiųjų poreikių ir juos lydintys asmenys (vienam asmeniui – vienas lydintysis).

Gausios šeimos, pateikusios „Šeimos kortelę“ (https://seimos-kortele.lt/).

Festivalio vietoje bilietai parduodami nebus. Juos galima įsigyti tik Paysera sistemoje. Kviečiame festivalio lankytojus tausoti gamtą ir nespausdinti bilietų – turėkite juos savo mobiliuosiuose įrenginiuose.

Festivalį organizuoja VšĮ "Mokyklų tobulinimo centras" literatūros pažinimo programa "Vaikų žemė", VšĮ "Vaikų žemės reikalai" ir Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešoji biblioteka.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, festivalio partneris Anykščių rajono savivaldybė.