VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Žolinė

Šventės

Žolinės šventadienį kviečiame praleisti laiką Niūronyse. Šiais metais muziejaus lankytojai galės pabendrauti su žolininkais, pasiklausyti pasakojimo apie įvairių žolių gydomąsias savybes, kiekvienas susiriš savo Žolinių puokštę, o šventės viešnios Legų sodybos kieme galės pasimatuoti Žolinės suknelę. Mažieji arklių mylėtojai galės pajodinėti žirgeliu bei pažaisti senovinių žaidimų kiemelyje.

Legų sodybos kieme lankytojų lauks ką tik pasibaigusio šeštojo karpytojų suėjimo „Popierinis žirgelis" suėjimo karpinių ir šiek tiek anksčiau vykusio tapytojų plenero metu sukurtų darbų parodos.

Striukų sodybos klojime 14 val. Kupiškio kultūros centro Unės Babickaitės teatras parodys spektaklį „Petras Kurmelis“ (pagal Žemaitės apysaką „Petras Kurmelis“), o kartu švęsti Žolinės į Niūronis iš Rokiškio atvyks jaunasis armonikierius Agnius Kvedaras. Į Niūronis kviečiame pasibūti, pasidalinti naujienomis, pasidžiaugti vasaros darbų sėkme!

Organizatoriai ir rėmėjai: A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus, Anykščių rajono savivaldybė, Arklio muziejus.